Etkinlik Bilgileri
Etkinliğin Amacı
Bu eğitimin amacı, orman mühendisliği ve orman endüstri mühendisliği bakış açısıyla katılımcılara orman yangınları ve ahşap yapılarda meydana gelen yangın afeti eğitiminin verilmesidir. Bu amacı gerçekleştirmek için, kursiyerlere orman yangınları ve ahşap yapılardaki yangınlar hakkında farklı konularda eğitimler verilecektir. Küresel ısınma ve kuraklık ile birlikte artan orman yangınları Dünya’nın öncelikli problemleri arasında yer almaktadır. Orman yangınlarının yerleşim yerlerine sıçraması ile özellikle ahşap yapılarda büyük hasarlar meydana gelmektedir. Bu eğitim ile birlikte hem orman yangınlar konusunda hem ahşap yapılarda meydana gelen yangınlar konusunda katılımcılara eğitim verilerek bu konularda bilinçlenmeleri sağlanacaktır. Bu eğitim çıktıları ormancılık, doğa bilimleri, mühendislik vb. alanlardan her kesim katılımcı için kılavuz niteliğinde bilgiler sağlayacaktır. Ayrıca, ormancılık ve tabiat turizmi alanında ihtisaslaşan Kastamonu Üniversitesi’nin 2237 projesi sayesinde yangın eğitimi vermesi geçmiş yıllarda büyük orman yangınları ve yine bölgede bulunan ahşap yapılarda çıkan yangınların sık görülmesinden kaynaklı bölge için önem arz etmektedir.
Etkinliğin Kapsamı
Etkinlik kapsamında eğitimde yer alacak katılımcılar Türkiye’de yer alan üniversitelerde lisans ve lisansüstü seviyede eğitimlerine devam eden (Orman, Ziraat, Fen, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi) öğrenciler, araştırmacılar, akademisyenler ya da genç araştırmacılar (35 yaşını doldurmamış) olacaktır. Bu doğrultuda konusunun uzmanı olan değerli akademisyenlerce orman yangınları ve ahşap yapılarda yangın konularında katılımcılara bilgi verilecektir.
06-09 Mayıs, 2024 tarihleri arasında Kastamonu’da gerçekleştirilecek olan “Ormanlarda ve Ahşap Yapılarda Yangın Afeti Eğitimi” Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsünde gerçekleştirilecektir. Katılımcıların yol, konoklama ve iaşe giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Etkinlik 4 gün boyunca 9:00-17:45 saatleri arasında Kastamonu Üniversitesi Teknokent Binasında yer alan konferans salonlarında gerçekleştirilecektir. Dışarıdan gelen eğitici ve katılımcılar Kastamonu Üniversitesi ana kampüsü içerisinde yer alan Prof. Dr. Mevlüt Beyribey Konukevi veya Parlayan Yıldız Konukevi’nde kalabileceklerdir. Her iki konukevi bünyesinde üç öğün yemek servisi yapılmaktadır. Düzenleme kurulu, eğitici, katılımcı ve yardımcı personellerin iaşe ihtiyaçları konukevlerinden sağlanacaktır.